Pályázatok
Mobil menü

Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg Város és térségében

TOP-5.3.1.-16-VS1-2018-00007
2019. április 14. Széchenyi 2020
Vissza
Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg Város és térségében

Projekt azonosító száma: TOP-5.3.1-16-VS1-2018-00007

Kedvezményezett neve: Csepreg Város Önkormányzata (konzorciumvezető)

Konzorciumi partner: Lócs Községi Önkormányzat, Tömörd Község Önkormányzata, Tormásliget Község Önkormányzata, Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal

A Projekt címe: Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg város és térségében

Szerződött támogatás összege: 45 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.30.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A „Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg Város és térségében" programunkban a program tervezett futamideje alatt célunk Csepreg Városnak és térségének közösségeinek megerősítése, a közösen elért eredmények és értékeink meglétének tudatosítása, s általuk egy magasabb életminőség érzet biztosítása minden térségi lakos számára. A Csepregi Közös Hivatalhoz tartozó települések és az általuk működtetett Intézmények képviseletében a Hivatal Konzorciumi formában együttműködve a térség TOP Felhívások keretében elnyert, illetve még elbírálás alatt levő pályázatokhoz kapcsolódóan a térség egészét érintő közösségfejlesztő, tudatosító és információs programot indít a települések teljes lakosságának bevonásával. Ezen tevékenységek során a CLLD módszertan segítségével, a települések mindegyikén a projektekben érintett lakossági célcsoportokat informáljuk a közösséget érintő fejlesztésekről, véleményüket, észrevételeiket beépítjük a fenntartási tevékenységek és használati időszak munkálataiba, hogy kialakuljon a közös tulajdon és védendő érték képzete a lakosságban. A részprojekt keretében a Hungarikumok rendszeréhez igazítottan, felmérjük és katalogizáljuk a térség településenkénti meglevő közösségi tevékenységekhez kapcsolódó társadalmi-kulturális értékeit, azokat a közösség tagjai és intézményeink segítségével nyilvánossá tesszük és elérjük, hogy minden települési lakos megismerhesse és magáénak érezhesse azokat. A településekhez kötötten a nagy rendezvényeikhez kapcsolódóan, de azoktól időben és térben is elkülönülten közösségerősítő, értékrendezvényeket tartunk, melyeken a fejlesztések eredményeit, velük összefüggő hatásokat, fejlődési és közösséggyarapító területen, kívánunk a célcsoport tagjainak megfelelő tálalásban bemutatni. A Közös Hivatalhoz tartozó minden település esetén a HEP-ek és Közösségfejlesztési és településfejlesztési stratégiák kerülnek megújításra.

Csepreg város területén kialakítunk egy olyan közösségi pontot, meg levő helyiségre támaszkodva, amely működtetése az egyik részprojektünk feladata. Másik részprojekt keretein belül a közösség célcsoportjait érintő szemléletformáló események szervezése, illetve tanulmányutak szervezése történik.

 

Program megnevezése Helyszín  Időpont Leírás
TÖMÖRD
Falunap Tömörd 2019.07.20 A falunapon a hagyományos attrakciók mellett színes, új kulturális műsorok várják az érdeklődőket. A zenés, táncos műsorok mellett a legkisebbeknek izgalmas játékok kínálnak szórakozást.
Falunap Tömörd 2020.08.29 A falunapon a hagyományos attrakciók mellett színes, új kulturális műsorok várják az érdeklődőket. A zenés, táncos műsorok mellett a legkisebbeknek izgalmas játékok kínálnak szórakozást.
Közlekedésbiztonsági program I Tömörd 2020.08.29 Figyelemfelhívó esemény a közlekedésbiztonság elősegítése apropóján, meghívott előadókkal, kerékpáros ügyességi versenyekkel.
Új kezdeményezés - KNEIPP taposó kialakítás  Tömörd 2021.06.05 A mezítlábas séta minden korosztály részére természetes felfrissülést kínál, javítja az egyensúly érzetét, jótékony hatással van a testtartásra, stimulálja a talp reflex zónáit. 
TOP-5.3.1-16 Részvételi fórum Tömörd 2021.06.16 Közösségfejlesztési részvételi fórum 
Falunap Tömörd 2021.07.17 A falunapon a hagyományos attrakciók mellett színes, új kulturális műsorok várják az érdeklődőket. A zenés, táncos műsorok mellett a legkisebbeknek izgalmas játékok kínálnak szórakozást.
Közlekedésbiztonsági program II Tömörd 2021.09.18 Figyelemfelhívó esemény a közlekedésbiztonság elősegítése apropóján, meghívott előadókkal, kerékpáros ügyességi versenyekkel.
Új kezdeményezés - Ablánc túra Tömörd 2022.06.12 Helye: TÖMÖRD - Ablánc patak völgye PROGRAM: ISMERKEDÉS AZ ERDŐVEL
Falunap Tömörd 2022.07.16 A falunapon a hagyományos attrakciók mellett színes, új kulturális műsorok várják az érdeklődőket. A zenés, táncos műsorok mellett a legkisebbeknek izgalmas játékok kínálnak szórakozást.
KözadatpanaszhírdetményKözponti Információs Közadat-nyilvántartásE-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL