Pályázatok
Mobil menü

Magyar Falu Program 2019 – Orvosi rendelő

MFP-HOR/2019
2021. január 19. Miniszterelnökség
Vissza
Magyar Falu Program 2019 – Orvosi rendelő


A Kormány 2019 tavaszán indította útjára a Magyar Falu Programot, melynek keretében az 5000 fő alatti települések juthatnak pályázati támogatásokhoz különböző témákra, célterületekre, így például orvosi rendelő felújításra, építésre, orvosi eszközök beszerzésére, út- és járdafelújításra, építésre, szolgálati lakások, közösségi terek felújítására, temetőfejlesztésre, falubusz beszerzésére, közterület karbantartó eszközökre. A program célja, hogy a kistelepülések élhetőbbé váljanak, ezáltal növelve a népességmegtartó erejüket, a fiatalok helyben maradását, továbbá a helyi identitás, kohézió erősítését célozza.

Tömörd Község Önkormányzata 13 009 434 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Magyar Falu Program 2019-es pályázati kiírásán az Orvosi rendelő alprogramban, melyet két célterületre: orvosi eszközök és bútorok beszerzésére 2 806 549 Ft-ot, míg orvosi rendelő energetikai korszerűsítésére 10 202 885 Ft összeget fordíthatott, melyhez az önkormányzat további 5 millió Ft önerőt biztosított. Az igényelt eszközlistát Dr. Sudár Zsuzsanna gyermekorvos és Dr. Müller András háziorvos közösen állították össze. A projekt keretében hiányzó eszközök beszerzése, illetve elavult eszközök cseréje valósult meg a tömördi orvosi rendelőben. Új vizsgálóágy, műtőszsámoly, műszerasztal, műszer- és gyógyszerszekrény, látásvizsgáló tábla és könyv, fonendoszkóp, otoszkóp, farkasfecskendő, vérnyomásmérő, szűrőaudiométer, boka-kar-index mérő készülék, digitális mérleg, valamint egy notebook és egy receptnyomtató, 2 orvosi íróasztal, 2 forgószék, a váróterembe pelenkázóágy került beszerzésre. Az eszközöket a Rextra Kereskedelmi Kft. Szombathelyi Irodája szállította.

Az orvosi rendelőt nem csak korszerű eszközökkel szerelte fel az önkormányzat, hanem fűtéskorszerűsítést és hőszigetelést is megvalósított az épületen. A régi cserépkályha helyett központi fűtés került beszerelésre, padlásfödém és homlokzati hőszigetelés, napelemes rendszer felszerelése, és külső színezés valósult meg. A megújult épület átadó ünnepségét a 2020. augusztus 29-i falunap és helyi értékek ünnepe keretében tartottuk. Azonban az épület végső műszaki átadása 2020. szeptemberében történt meg. A kivitelező a BAUWERK-N Kft, műszaki ellenőr: Baranyai Róbert volt.

A rendelő igazán komfortossá, jól felszereltté vált, a modern eszközök hozzájárulnak a magasabb színvonalú ellátás biztosításához helyben, megkönnyítik a doktorok munkáját is. Köszönettel tartozunk a Magyar Falu Programért felelős kormánybiztos úrnak, Gyopáros Alpárnak, amiért támogatásra érdemesnek ítélte pályázatunkat.

 

Fotók
KözadatpanaszhírdetményKözponti Információs Közadat-nyilvántartásE-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL