Pályázatok
Mobil menü

Polgármesteri köszöntő

Polgármesteri köszöntő

Tisztelettel köszöntöm Önt Tömörd község honlapján és e néhány sorral is szeretném figyelmébe ajánlani településünket.

Tömörd a Nyugat-dunántúli régió, azon belül is a Felső-Répcementi Kistérség egyik legszebb települése. Bük-Kőszeg-Szombathely földrajzi háromszög közepén található.Falunk gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet, a gyönyörű fekvésű község első írásos említése 1233-ból származik.A község lakossága 2011. január 1. napján 271fő, de volt már 731 fő is a történeti források szerint 1890-ben.

Számottevő a fiatalok aránya. Az óvodás és általános iskolás korú gyermekeink Szombathelyre, Kőszegre illetve Csepregbe járnaktanulni, ez utóbbi helyre iskolabusz szállítja őket.Településünkön -az Ablánc patak mellett -halad át az országos Kék-túra útvonal, érintve a Szent Ilona szobrot. Két kastéllyal büszkélkedhetünk, Chernel György kastélya 1809-ben épült XVIII. századi alapokra, Chernel Antal kastélya az 1890-esévhezkötődik.

Községünk az itt élő emberek szorgalmának köszönhetően egy szépen karbantartott, rendezett, nyugodt, tiszta környezetű és tiszta levegőjű lakó-és kirándulóhely. Itt megtalálhatók azok az értékek, amelyekre mai felgyorsult világunkban szüksége lehet az embernek. Kiváló kikapcsolódási lehetőségeket kínálunk a túrázóknak,a pihenésre, feltöltődésre vágyó kirándulóknaka falunk mellett elterülő több száz hektár területű erdő közelében. Itt lehetséges a vadászat fácánra, nyúlra, erdei nagyvadakra.Az önkormányzat falusi turizmus keretében vendégházat üzemeltet, 3 db 2-5 személyes apartmanban tudjuk fogadnivendégeinket.

Csoportok elhelyezésére a 2010-ben teljesen felújított festői szépségű környezetben található Faluházban van lehetőség, amely régen kúria volt. Homokos röplabdapálya, focipálya, szalonnasütő hely, kemence és esőbeálló fogadja az ide látogatókat. Nem minden falu mondhatja el magáról, hogy 2 modern játszótere is van. A faluhoz tartozó területen található egy természetes tó, amely körül működik a „Madárvárta", ahol a madarakat gyűrűzik, illetve vizsgálják. 2010. október 12-én reggel 7 órakor egy kékfarkú (Tarsiger cyanurus) akadt a szakemberek hálójába, majd másnap, 2010. október 13-án 10 órakor majdnem ugyanott visszafogták. Ez az első bizonyított magyarországi előfordulása ennek a madárfajnak.

A látogatók vendégszerető helyi lakossággal találkozhatnak.Különös figyelmet fordítunk környezeti, valamint történelmi értékeink megóvására, és a helyi hagyományok ápolására.Folyamatosan fejlődik infrastruktúránk, gazdagodnak szolgáltatásaink és egyre mutatósabb, rendezettebb a faluképünk.

Őszintén remélem, hogy a folyamatosan aktualizált honlapunkon közreadott információink segítik Önt abban, hogy részletesen megismerje ezt a szép falut, s kedvet adunkÖnnek ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson hozzánk.

Szeretettel várjuk Tömördön.

 

Tömörd, 2012-02-28

Kollárits Gábor
polgármester

KözadatpanaszhírdetményKözponti Információs Közadat-nyilvántartásE-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL